• Eero Saunamäki

Nokkahuilistit Kulttuuriykkösessä

Nokkahuilisti. Ammattinokkahuilisti. Onko sellaisia olemassa Suomessa? Kyllähän niitä on, muutamia kymmeniä ainakin :) Esimerkiksi minä ja vaimoni Anna olemme ammattimaisesti työskenteleviä nokkahuilisteja, ja olemme valmistuneet Sibelius-Akatemiasta. Työmme on monipuolista sisältäen konsertointia isoilla ja pienemmillä lavoilla, opetusta, hieman tubettamista ja nokkahuilun aseman ja tunnettuuden edistämistä Suomen nokkahuiluseurassa.


Olimme Annan kanssa vieraana Yle radio ykkösen Kulttuuriykkönen-ohjelmassa kertomassa väärinymmärretystä, mutta kiehtovasta soittimestamme ja sillä soitettavasta musiikista. Toimittaja Pia-Maria Lehtolan vetämässä ohjelmassa kerroimme Annan kanssa yhteisestä historiastamme sekä tietenkin nokkahuilun historiasta ja nykypäivästä.


Kuuntele mielenkiintoinen nokkahuilusta ja nokkahuilisteista kertova jakso täältä:

http://areena.yle.fi/1-50553975


Ihmiset etsivät yllättävän paljon tietoa nokkahuilusta netistä, ja varsinkin ns. koulunokkahuilun eli sopraanonokkahuilun sormitukset eli otteet kiinnostavat. Mainitaanpa tässä ensin muutamia hakusanoja, ja sen jälkeen linkki, jota kannattaa ehdottomasti klikata tätä aihetta koskien!

Nokkahuilun soitto vai nokkahuilunsoitto? Nokkahuilun otteet eli nokkahuilu nuotit eli nokkahuilun sävelet löydät täältä:


https://www.eerosaunamaki.fi/post/nokkahuilun-sormitukset-video63 views0 comments

Recent Posts

See All

Social Media

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Twitter Icon
  • White SoundCloud Icon

© 2020 EERO SAUNAMÄKI